'PSV zoekt naar nieuwe spelers, Brands wil ook directeur voetbalzaken strikken'

'PSV zoekt naar nieuwe spelers, Brands wil ook directeur voetbalzaken strikken'

02-01-2023 07:33 Laatste update: 10:04
102

PSV wil het vertrek van Cody Gakpo deze maand opvullen met een versterking. Marcel Brands hoopt ook op bestuurlijk gebied een belangrijke slag te slaan: de algemeen directeur gaat namelijk ook op zoek naar een nieuwe directeur voetbalzaken.

'Brands bekijkt eerst of en hoe de komende weken het transfergeld van Cody Gakpo wordt geherinvesteerd', aldus het Eindhovens Dagblad. De krant weet dat de Eindhovenaren al voor het vertrek van de aanvaller naar Liverpool meerdere spelers bekeken, waaronder de twintigjarige David Fofana van Chelsea. Trainer Ruud van Nistelrooij staat ook welwillend tegenover een nieuwe aanwinst. 

Daarnaast wil Brands in januari de gesprekken opstarten om een nieuwe directeur voetbalzaken naar Eindhoven te halen. 'Die moet zorgen voor meer rendement bij het aankoopbeleid'. Volgens het ED schrok Brands bij zijn terugkeer van de stand van zaken bij PSV, waardoor de topman zich teveel bezig heeft gehouden met het technische beleid, een taak die volgens hemzelf niet aan hem toebehoort. 

Verder hoopt PSV dat Jordan Teze de komende periode zijn waarde bewijst als rechtsback, dat collega-verdediger Armando Obispo een topjaar gaat beleven en dat Noni Madueke, die in de belangstelling zou staan van AC Milan, nu definitief doorbreekt.