Van Dijk blikt vooruit op Nations League: 'Wordt een nieuw tijdperk onder Koeman'

Van Dijk blikt vooruit op Nations League: 'Wordt een nieuw tijdperk onder Koeman'

02-01-2023 12:30 Laatste update: 12:34
55

Virgil van Dijk gebruikt de uitschakeling met Oranje op het WK als brandstof voor het restant van het seizoen met Liverpool. De Nederlander wil met zijn club minimaal in de top-vier eindigen, om vervolgens het seizoen onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman af te sluiten met de Nations League-winst. 

"De WK-teleurstelling heeft me hier (bij Liverpool, red.) gemotiveerd. We staan in de competitie nogal wat punten achter Arsenal, maar het seizoen kan nog heel gek gaan lopen. We moeten realistisch zijn en denken op dit moment niet aan de titel", aldus Van Dijk, geciteerd door De Telegraaf

De aanvoerder van het Nederlands elftal miste in de strafschoppenreeks tegen Argentinië de eerste penalty, waarna hij zich even afsloot van de voetbalwereld en op vakantie ging. Inmiddels kijkt hij alweer uit naar de volgende reeks interlands. "Ik heb het gevoel dat we een fantastisch team hebben. Het wordt een nieuw tijdperk met Ronald Koeman, die terugkeert als bondscoach. We hebben jonge spelers die doorkomen. Hopelijk kunnen we in de zomer iets moois doen in de Nations League. Het is een toernooi dat ik heel graag wil winnen."