Boos Espanyol onderneemt stappen en treedt naar buiten: 'Gevaar voor competitie'

Boos Espanyol onderneemt stappen en treedt naar buiten: 'Gevaar voor competitie'

2 januari - 17:31 Laatste update: 18:15
32

Het laatste woord over de Derby tussen FC Barcelona en Espanyol (1-1) is absoluut nog niet gezegd. Laatstgenoemde club heeft namelijk een officiële klacht ingediend, in de hoop de wedstrijd ongeldig te laten verklaren.

Espanyol is namelijk van mening dat Robert Lewandowski niet speelgerechtigd was in de derby. De Pool werd voor drie duels geschorst, maar Barça ging in beroep. Doordat de procedure nu nog loopt kon Lewandowski gewoon spelen tegen Espanyol. Voor het duel uitte de Spaanse middenmoter zijn ongenoegen al, nu onderneemt de club officiële stappen.

Met een officiële aanklacht hoopt Espanyol dat het resultaat van de derby ongeldig verklaard wordt. In een statement spreekt de Catalaanse club van 'onrechtvaardigheid', 'een gevaar voor de Spaanse competitie', 'een overhaaste oplossing' en 'juridische tekortkomingen'.

Zo heeft het treffen tussen Barça en Espanyol een flink staartje gekregen. Er ontstond ook al grote ophef door scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, die zich net als bij Nederland-Argentinië van zijn slechtste kant liet zien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie