AS Roma laat zich uit over Karsdorp-controverse: 'Ernstig professioneel wangedrag'

AS Roma laat zich uit over Karsdorp-controverse: 'Ernstig professioneel wangedrag'

03-01-2023 11:30
68

Tiago Pinto, algemeen directeur bij AS Roma, is teleurgesteld in Rick Karsdorp en diens belangenbehartigers. Een vertrek van de rechtervleugelverdediger lijkt onontkomelijk.

Begin november ging het mis: Karsdorp werd door trainer José Mourinho een verrader genoemd. De Nederlander liet in de weken daarna de oefencampagne in Japan aan zich voorbijgaan. "Na de wedstrijd tegen Sassuolo en na de uitspraken van Mourinho maakte de speler zich schuldig aan ernstig professioneel wangedrag, door niet te komen opdagen bij de training en niet mee te gaan op trainingskamp naar Japan", laat Pinto optekenen door La Gazzetta dello Sport.

Roma wilde volgens de directeur voorkomen dat het voorval breed werd uitgemeten in de media, door met de entourage van Karsdorp om tafel te gaan. Salvatore Civale, de advocaat van Karsdorp, sprak vorige week, tot teleurstelling van Pinto, uit dat Mourinho excuses moet maken richting de rechtsback. "Ik weet niet of hij hem nog steeds bijstaat, maar hij was op zoek naar roem in plaats van naar een oplossing voor de problemen", zegt Pinto over Civale.

"Karsdorp is nooit geïsoleerd van de selectie, ondanks dat hij twee keer niet kwam opdagen", vervolgt de bestuurder, die op de bres springt voor Mourinho, door te stellen dat de Portugees bevangen was door emoties. Karsdorp mag na de controverse vertrekken bij Roma. "Hij is op de markt, maar we zullen hem nooit gratis laten gaan. Als hij vertrekt, moeten we een manier vinden om de balans te bewaken."