Naam van Kökcu valt bij Benfica: 'Hij heeft alles om daar te slagen'

Naam van Kökcu valt bij Benfica: 'Hij heeft alles om daar te slagen'

03-01-2023 18:54 Laatste update: 20:28
126

Enzo Fernández gaat waarschijnlijk deze winter nog voor een monsterbedrag vertrekken naar Chelsea en daarom moet Benfica op zoek naar een vervanger. João Texeira denkt dat zijn oud ploeggenoot Orkün Kökcü daarvoor de aangewezen persoon is. 

Texeira speelde twee jaar voor de Rotterdammers, maar een basisplaats wist hij er niet af te dwingen. Wel trainde hij regelmatig met Kökcü en ziet hij dus wel dat hij vergelijkbaar is met Fernández. "Ze zijn zeker te vergelijken", vertelt Texeira in gesprek met Rádio Renascença. "Ze hebben allebei de techniek om de bal eruit te krijgen. Alleen is Fernández wel wat defensiever ingesteld dan Kökcü."

Volgens Texeira zou Benfica een mooie club zijn voor Kökcü en zou hij zich er snel thuis voelen. "Toen ik bij Feyenoord kwam, moet hij negentien of twintig jaar oud zijn geweest. Maar hij was al heel volwassen. Het is een speler die het heel goed kan gaan doen in Portugal. Het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Portugese competitie is niet enorm. Mede daarom heeft hij heeft alles om te slagen in Portugal"