Ajax lost keepersprobleem op en legt wereldkampioen Rulli tot 2026 vast

Ajax lost keepersprobleem op en legt wereldkampioen Rulli tot 2026 vast

06-01-2023 20:00 Laatste update: 20:31
143

Ajax hoopt het keepersprobleem definitief te hebben opgelost. De Amsterdammers bevestigen de komst van de dertigjarige Gerónimo Rulli, die overkomt van Villarreal CF. De Argentijn tekent een contract voor 3,5 jaar in Amsterdam en kost Ajax minimaal acht miljoen euro.

Rulli kroonde zich vorige maand met Argentinië tot wereldkampioen. In Qatar was hij tweede keus achter Emiliano Martínez. Sinds september 2020 verdedigde Rulli het doel bij Villarreal. In 2014 verhuisde hij naar Europa en belandde hij na via Real Sociedad, Manchester City en Montpellier bij Villarreal. Voor die club keepte hij tachtig officiële wedstrijden, waarin hij 34 keer de nul hield.

Ajax betaalt een vaste transfersom van acht miljoen euro aan Villarreal. Door bonussen kan dat bedrag nog verder oplopen tot tien miljoen euro. Rulli had bij Villarreal nog een contract tot de zomer van 2024. De Argentijnse doelman, die ook een Italiaans paspoort heeft, stond ook in de belangstelling van andere clubs.

Bij Ajax heeft Rulli concurrentie van Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Laatstgenoemde wordt mogelijk voor het sluiten van de transfermarkt nog verhuurd.