Labyad: 'Ik kon ook bij Ajax meetrainen, heb me hier altijd thuis gevoeld'

Labyad: 'Ik kon ook bij Ajax meetrainen, heb me hier altijd thuis gevoeld'

04-01-2023 13:47
33

Zakaria Labyad verklaart waarom hij bij FC Utrecht aan de laatste fase van zijn revalidatie wil werken. De clubloze middenvelder annex aanvaller stelt dat hij ook bij Ajax had kunnen meetrainen.

Utrecht verraste eerder deze week, door een foto te delen waarop Labyad op sportcomplex Zoudenbalch te zien was. Labyad, die tussen 2017 en 2018 actief was in de Domstad, traint met Jong FC Utrecht en de hoofdmacht mee. "Nu ben ik klaar om in een groep in te stromen, en dat doe ik hier. Nu ben ik weer bijna terug", zegt hij tegen de officiële clubkanalen.

"Ik heb me altijd wel thuis gevoeld bij FC Utrecht. Ik kom zelf ook uit Utrecht, en ik heb altijd gezegd dat ik wellicht ooit hier terug zou keren", aldus Labyad. "Op dit moment doe ik hier mijn eindtraject, en in de toekomst zien we wel of we overeenkomen of niet. Op dit moment zit er niets meer achter. Ik heb Jordy Zuidam (technisch directeur, red.) in november gebeld of ik in december kon aansluiten. Hij sprak natuurlijk zijn bewondering naar mij uit, omdat ik veel voor de club heb betekend."

Bij Utrecht treft Labyad veel oude bekenden. "Ik had het Sean Klaiber ook wel verteld, hem spreek ik bijna dagelijks. Het is fijn om hem, en een paar anderen die ik nog kende, nu weer te zien in plaats van te alleen te spreken. Ik had ook bij andere clubs kunnen trainen, ook bij Ajax, maar hier heb ik een goede tijd meegemaakt. Heerlijk om weer terug te zijn."

Over anderhalve maand, als Labyad weer volledig fit is, hoopt hij zo snel mogelijk weer officiële wedstrijden te spelen. Waar, is de vraag. "Ik heb nog anderhalve maand te gaan. Als dat klaar is, sta ik er zeker voor open om hier te blijven, maar ook voor andere opties. Dat heb ik de club ook verteld."