Géén Van Gaal: Rode Duivels pleiten voor 'ultieme oplossing' als bondscoach

Géén Van Gaal: Rode Duivels pleiten voor 'ultieme oplossing' als bondscoach

04-01-2023 17:10 Laatste update: 17:13
34

Toby Alderweireld en Romelu Lukaku hopen op een andere bondscoach dan Louis van Gaal. Thierry Henry, assistent van de opgestapte Roberto Martinez moet het roer overnemen, vinden de twee Belgen.

Van Gaal sprak al tijdens het WK over een mogelijke overstap naar België, maar de flirt heeft vooralsnog geen vervolg gekregen. De KBVB zoekt na het uitschrijven van een vacature nog naar een bondscoach. Alderweireld en Lukaku zouden het wel weten en zien een interne kandidaat als de 'ultieme oplossing'.

"Henry heeft in zijn carrière alles gewonnen wat je kunt winnen", verklaart Alderweireld bij het Eén-programma Vrede op Aarde. "Bovendien kent hij de ploeg, dat is toch belangrijk. Ik snap dat er verjonging nodig is, maar je moet ook weten waar we vandaan komen. Henry zou wat dat betreft de ultieme oplossing zijn."

Afgelopen weekend pleitte Romelu Lukaku bij Sky Italia al voor de promotie van Henry. "Als het van mij zou afhangen, wordt Henry de nieuwe bondscoach van België. Hij heeft het respect van alle spelers. Ik zeg het openlijk, hier. Ik weet niet wie de bond zal kiezen, maar hopelijk wordt het Henry. Hij is een geboren winnaar."