'Oude Twente-bekende Oosterwolde gaat mogelijk prachtige transfer maken'

'Oude Twente-bekende Oosterwolde gaat mogelijk prachtige transfer maken'

04-01-2023 23:09
14

Jayden Oosterwolde mag dromen van een prachtige transfer. Fenerbahçe hoopt op de komst van de Nederlandse back, die nu onder contract staat bij Parma. De Serie B-club wil hem echter niet kwijt.

Dat meldt Fabrizio Romano. Oosterwolde speelt nu een jaar bij Parma, dat dit seizoen uitkomt in de Serie B. De linkspoot is een vaste kracht en dat is ook opgevallen bij Fenerbahçe. De Turkse grootmacht wil Oosterwolde deze winter graag aantrekken. Het heeft zelfs al een officieel bod uitgebracht, maar een akkoord tussen de clubs is er nog niet.

Ondertussen zit Oosterwolde in de wachtkamer. Fenerbahçe wil doorpakken, omdat het de oud-speler van FC Twente ziet als een belangrijke optie om de defensie te versterken. Aan de andere kant is Parma niet happig op een transfer. De nummer zes van de Serie B kan Oosterwolde gewoon houden aan zijn contract, dat nog tot medio 2026 doorloopt.

Naast Parma is FC Twente de enige profclub waar Oosterwolde voor speelde. Hij werd in Enschede opgeleid en groeide in de Grolsch Veste uit tot een belangrijke kracht. Twente verkocht Oosterwolde uiteindelijk voor drie miljoen euro aan Parma.