Hoofdrollen voor Summerville en Struijk bij Leeds, Spurs wint dik na pittige start

04-01-2023 22:52
8

Tottenham Hotspur had aanvankelijk de grootste moeite met Crystal Palace, maar uiteindelijk heeft de ploeg van Antonio Conte een comfortabele zege geboekt bij de stadsgenoot. Leeds United en West Ham United eindigden een spektakelstuk juist met een gelijkspel, mede door Crysencio Summerville.

Crystal Palace - Tottenham 0-4
Om kort op de top-vier te blijven zitten, was een overwinning cruciaal voor Tottenham bij Crystal Palace. In de eerste helft hadden de bezoekers het echter zwaar. Palace was redelijk dominant en kreeg een aantal gevaarlijke kansen. Spurs wist de storm echter te overleven, waarna het in de tweede helft een heel ander gezicht liet zien.

In de eerste tien minuten na rust trof Harry Kane namelijk twee keer doel. Vooral zijn tweede treffer was fraai: de Engelse spits schoof de bal hard in de verre hoek. Tottenham oogde daarna bevrijd en liep via Matt Doherty en Heung-Min Son uit naar 4-0. Het gat met nummer vier Manchester United is nu twee punten.

Leeds - West Ham 2-2
Met Summerville in de basis was er genoeg te beleven in Leeds. De Nederlander nam de assist op de 1-0 op zich, waardoor voormalig Feyenoord-target Wilfried Gnonto kon scoren. Vlak voor rust maakte Lucas Paquetá nog gelijk met een bekeken penalty, die veroorzaakt werd door Pascal Struijk. Na rust vielen er ook nog twee treffers: Gianluca Scamacca en Rodrigo waren de doelpuntenmakers. Daardoor eindigde het duel in 2-2.