Barça komt met schrik vrij na spektakelstuk: Intercity buigt pas na 120 minuten

Barça komt met schrik vrij na spektakelstuk: Intercity buigt pas na 120 minuten

04-01-2023 23:31
36

FC Barcelona had er een verlenging tegen het nietige Intercity voor nodig, maar de Catalanen gaan een ronde verder in de Copa del Rey. Barça liet zich tot driemaal toe verrassen door de semi-profs uit Alicante, waardoor de bekerwedstrijd uitgroeide tot een waar spektakelstuk. Het werd na een verlenging uiteindelijk 3-4 voor Barcelona.

Barça heeft zich in het verleden vaker laten verrassen door kleine clubs in de Copa del Rey. Trainer Xavi koos weliswaar voor relatief veel andere namen, maar toch stond er een sterk elftal op het veld: spelers als Memphis Depay, Ousmane Dembélé, Sergio Busquets, Jordi Alba en Ronald Araújo verschenen gewoon aan de aftrap. Laatstgenoemde kwam na vier minuten ook al tot scoren uit een corner.

Daarmee leek Barcelona een makkelijke avond tegemoet te gaan. Niets bleek echter minder waar. Na de 0-1 bleven de goals uit aan Catalaanse zijde, terwijl Intercity bleef loeren op countermogelijkheden. Na een uur spelen kreeg Barça daardoor de deksel op de neus: de rappe Oriol Soldevila was alles en iedereen van de bezoekers te snel af, waardoor hij de 1-1 tegen de touwen kon schieten.

De treffer leek Barcelona even wakker te schudden, want enkele minuten later zette Ousmane Dembélé op fraaie wijze de 2-1 op het scorebord. Daarna begon het spektakelstuk echt: Soldevila maakte snel de 2-2 met een knappe kopbal, waarna de 3-2 van Raphinha ook direct weer volgde. Barça leek de overwinning daardoor over de streep te trekken, maar het liet zich opnieuw verrassen.

Soldevila wist wederom uit te breken, terwijl de verdediging van de La Liga-koploper helemaal open lag. De buitenspeler maakte zijn hattrick compleet: 3-3. Barcelona was daardoor veroordeeld tot een verlenging, tot verrassing van iedereen. Ondanks de mentale boost had Intercity het fysiek zwaar in de verlenging, Barça kreeg een aantal kansen. Het viel echter net de goede kant op voor het clubje uit Alicante, tot Ansu Fati opdook in de zestien: de aanvaller schoot en zag zijn poging via een Intercity-speler doeltreffen: 3-4.

In de tweede helft van de verlenging deed Intercity nog dapper wat het kon om weer gelijk te maken, maar een vierde treffer zat er niet in. Barcelona komt daardoor met de schrik vrij. Het gaat door naar de achtste finale van de Copa del Rey. De spelers van Intercity gaan zich met opgeheven hoofd weer focussen op de competitie.