Xavi en Barça krijgen ervan langs in Spanje: 'Ze maken fout op fout'

05-01-2023 08:23 Laatste update: 11:53
32

FC Barcelona kroop woensdagavond door het oog van de naald in de bekerwedstrijd tegen het nietige Intercity. Uiteindelijk boog de tegenstander pas in de verlenging door een goal van Ansu Fati en won de club met 3-4. Volgens de Spaanse pers zijn er genoeg redenen waarom Xavi zich zorgen moet gaan maken over zijn ploeg.

Xavi gaf zelf al aan dat deze wedstrijd stof tot nadenken gaf en daar is het Spaanse Marca het volledig mee eens. 'Xavi vertelde dat hij ongemakkelijk werd van deze wedstrijd en daar is alle reden toe. Zijn team is nog niet eens echt opgestart en je ziet ze nu al weer fout op fout maken. Dan kunnen ze in de eerste helft wel goed spelen, maar Barcelona miste ook tegen Intercity weer wat ze het hele seizoen al missen. De scherpte voor de goal.'

Maar ook tegenstander Intercity krijgt complimenten, de slechts vijf jaar oude club heeft volgens AS een mooie prestatie geleverd ondanks het verlies. 'Zo zie je maar dat je in het bekertoernooi met een hoop enthousiasme op gelijke hoogte kan komen met een sterker team. De verdediging van Barcelona was ook niet echt aan het opletten vandaag. Dit is te weinig voor een club waar iedereen in wil geloven. Zo maak je het je fans niet echt makkelijk.'

Bij Mundo Deportivo krijgt Marcos Alonso een flinke veeg uit de pan. Hij leek bij de derde goal van Intercity een cruciale fout te maken. 'Het is echt onacceptabel dat een team met zeventien WK-spelers, een eerste doelpunt tegen krijgt uit een corner, een tweede met een afstandsschot en een derde door het gebruikelijke geschutter van Alonso.'