'Ajax kan overbodige verdediger slijten bij Spaanse hekkensluiter Elche'

'Ajax kan overbodige verdediger slijten bij Spaanse hekkensluiter Elche'

05-01-2023 08:54 Laatste update: 14:35
67

Lisandro Magallán staat op het punt om Amsterdam weer te verlaten. De verdediger die bij Ajax nooit uit de verf kwam gaat volgens AS een transfer maken naar het Spaanse Elche.

Een dezer dagen zal Magallán zich melden bij de Spaanse degradatiekandidaat, zodat hij zijn medische keuring kan ondergaan. Of het om een definitieve transfer of een huurovereenkomst gaat is nog niet bekend. Magallán heeft nog een contract tot de zomer van 2023, dus mocht Ajax nog wat geld aan de Argentijn over willen houden dan is verkoop nu een noodzaak.

Al zal Ajax er ook niet rouwig om zijn als Magallán gratis de deur uitloopt, aangezien hij overbodig is geworden in Amsterdam. De Argentijnse mandekker kwam in de winter van 2019 over van Boca Juniors en tekende voor negen miljoen euro bij de Amsterdammers. Basisspelers werd hij nooit en na een half jaar werd hij uitgeleend aan Alavés. Na achtereenvolgende huurperiodes bij Crotone en Anderlecht keerde hij deze zomer terug bij Ajax. Kans op speeltijd heeft de verdediger in Amsterdam in ieder geval niet.

Elche is op dit moment de hekkensluiter van de Spaanse LaLiga. De ploeg staat inmiddels acht punten achter op nummer negentien Cádiz. De zeventiende plek geeft recht op handhaving, maar op Celta de Vigo heeft Elche negen punten achterstand.