Heracles doet zaken met AS Roma en presenteert 'zeer talentvolle' centrumspits

Heracles doet zaken met AS Roma en presenteert 'zeer talentvolle' centrumspits

05-01-2023 13:24
23

Heracles Almelo heeft zich versterkt met de negentienjarige Antonio Satriano. De centrumspits komt over van AS Roma en tekent een contract tot de zomer van 2027 bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Satriano verruilde in 2017 de jeugd van Crotone voor die van Roma. In de eerste seizoenshelft speelde hij zijn wedstrijden voor Roma O19. Satriano wist in twaalf officiële wedstrijden negen keer te scoren. Tot een debuut in de hoofdmacht van I Giallorossi kwam het niet. "Ik ben blij om hier te zijn. Voordat ik hier kwam, heb ik al veel opgezocht over de club en ik ben ervan overtuigd dat ze van mij een betere speler kunnen maken", is de eerste reactie van Satriano op de clubsite van Heracles.

"Ik kijk uit naar mijn tijd in Nederland en wil de Nederlandse taal graag leren. Ik hoop me hier verder te ontwikkelen als voetballer en als persoon." Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met de komst van de Italiaan. "Antonio is een jonge zeer talentvolle spits met het karakter van een echte goalgetter. Als jeugdspeler van AS Roma heeft hij één van de beste jeugdopleidingen van Italië doorlopen en bovendien heeft hij onlangs al zijn debuut voor de nationale jeugdselectie van Italië O20 gemaakt. Onze scouts hadden Antonio al een tijdje in het vizier en we zijn blij dat hij zich nu bij onze selectie gaat voegen."

Het is onduidelijk of Satriano, die bij Heracles met rugnummer negen gaat spelen, al speelgerechtigd is als Heracles het opneemt tegen Jong AZ. De Almeloërs gaan vrijdagavond op bezoek in Wijdewormer.