'Bayern laat in navolging van Blind ook oog vallen op collega-back bij Oranje'

'Bayern laat in navolging van Blind ook oog vallen op collega-back bij Oranje'

05-01-2023 13:45
59

Het halve basiselftal bij Bayern München kan na komende zomer zomaar eens uit Nederlanders bestaan. In de Duitse media wordt Denzel Dumfries gelinkt aan een overgang naar Der Rekordmeister.

Op de backposities wil Bayern, met technisch directeur Hasan Salihamidzic aan het roer, zich versterken. Het probleem op de linkerflank is het komende halfjaar ingevuld met de komst van Daley Blind, al staat er op de rechterflank nog een vacature open. De verwachting is dat Benjamin Pavard deze of volgende zomer vertrekt uit de Allianz Arena. TZ meldt dat Bayern twee vervangers op het oog heeft: Olympique Lyon-verdediger Malo Gusto en Dumfries.

De negentienjarige Gusto geldt als groot talent en loopt in de zomer van 2024 uit zijn contract. Als Lyon geld wil vangen voor de Fransman, zal dat komende zomer moeten. Bayern weet eveneens dat Internazionale geld nodig heeft, waardoor Dumfries een interessante optie zou zijn. Toch is het prijskaartje van de Oranje-international een heikel punt.

Het is niet de eerste keer dat Dumfries gelinkt wordt aan een transfer. Ook Manchester United en Chelsea hebben de rechtervleugelverdediger naar verluidt op het lijstje staan. Bayern is overduidelijk op de Nederlandse tour. Afgelopen zomer werden Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui - die ook over een Marokkaans paspoort beschikt - gehaald, terwijl de regerend landskampioen deze week Daley Blind zal presenteren.