Schmidt gaat er met gestrekt been in: 'Respectloos, ze maken Enzo gek'

Schmidt gaat er met gestrekt been in: 'Respectloos, ze maken Enzo gek'

05-01-2023 15:03 Laatste update: 16:04
47

Benfica-trainer Roger Schmidt haalt hard uit naar Chelsea. De Duitse oefenmeester is absoluut niet gediend van de manier waarop The Blues te werk gaan inzake de potentiële deal met Enzo Fernández.

Het getouwtrek tussen Benfica en Chelsea is in volle gang. WK-winnaar Fernández heeft een ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro in zijn contract, al lijkt Chelsea dat bedrag te gortig te zijn. De Londense club probeert de 21-jarige middenvelder via diverse constructies in te lijven, maar tot dusver zonder resultaat. "Wij willen Enzo niet verkopen", begint Schmidt op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Portimonense zijn relaas.

"Er is een club die hem wil hebben en probeert te verleiden, terwijl ze weten dat er een clausule van 120 miljoen euro is", verwijst de voormalig PSV-trainer naar Chelsea. "Ze zijn respectloos", foetert hij. "Ze maken de speler gek. Ze deden alsof ze de ontsnappingsclausule wilden betalen. Nu willen ze ineens onderhandelen..."

Naar verluidt is Chelsea bereid om negentig miljoen euro neer te leggen voor Fernández en biedt de club Hakim Ziyech, David Datro Fofana en Andrey Santos te huur aan in een ruildeal. Toch houdt Benfica zijn poot stijf en wijst de club naar de clausule.