Ajax ontbindt contract en zwaait overbodige verdediger na negen wedstrijden uit

Ajax ontbindt contract en zwaait overbodige verdediger na negen wedstrijden uit

05-01-2023 14:47 Laatste update: 14:54
171

De wegen van Ajax en Lisandro Magallán scheiden. In onderling overleg is het contract van de centrumverdediger ontbonden.

Een definitieve exit hing al een tijdje in de lucht en donderdagmiddag komt Ajax met de bevestiging. Magallán, die nog over een contract tot komende zomer beschikte in Amsterdam, vertrekt per direct. Volgens Spaanse media is Elche, de hekkensluiter van La Liga, dicht bij het aantrekken van de 29-jarige Argentijn.

Magallán maakte in 2019 voor negen miljoen euro de overstap van Boca Júniors naar Ajax. In Amsterdam kwam hij nooit uit de verf. Ajax verhuurde hem driemaal, achtereenvolgens aan Deportivo Alavés, Crotone en Anderlecht. Tussendoor kwam Magallán in totaal in negen officiële wedstrijden van Ajax binnen de lijnen.

Succes vierde Magallán nog wel in Nederland. Zo was hij in 2018/2019 onderdeel van het Ajax dat beslag legde op de landstitel, won hij in hetzelfde seizoen de KNVB Beker en in 2020 de Johan Cruijff Schaal. Na Daley Blind ontbindt Ajax in korte tijd het contract van nog een verdediger.