'Nog geen zekerheid over contractduur Rulli voor Ajax, ook nieuws voor Gorter'

'Nog geen zekerheid over contractduur Rulli voor Ajax, ook nieuws voor Gorter'

05-01-2023 15:50 Laatste update: 15:53
78

De Telegraaf heeft een nieuwe update gegeven over de aanstaande transfer van Géronimo Rulli naar Ajax. De Argentijnse goalie gaat mogelijk tekenen tot medio 2027, terwijl het niet uitgesloten is dat hij komend weekend al in actie kan komen. Ook is er meer duidelijkheid voor Jay Gorter.

Dat de transfer van Rulli naar Ajax eraan zit te komen, is inmiddels bekend. De wereldkampioen moet inclusief bonussen ruim tien miljoen euro kosten. Vrijdagochtend wordt Rulli medisch gekeurd, terwijl hij donderdag laat op de avond naar Amsterdam zal afreizen. Ondertussen wordt het papierwerk in orde gemaakt, meldt De Telegraaf.

Ajax en Rulli hopen een verbintenis tot 2027 te ondertekenen, maar de kans is ook aanwezig dat het 2026 wordt. Daarnaast wordt het een race tegen de klok voor de Amsterdammers om de aanwinst speelgerechtigd te krijgen tegen NEC komend weekend. Het is echter niet uitgesloten dat Rulli in Nijmegen zijn debuut al maakt.

Ondertussen is er ook nieuws over Gorter. Hij kan zijn contract verlengen en verhuurd worden. Hij ligt nu nog 2,5 jaar vast in Amsterdam. Met de komst van Rulli lijkt het talent de vierde keus onder de lat te worden bij Ajax.