Sierd de Vos taxeert Ajax-aankoop Rulli: Er bestaat een misverstand over hem

Sierd de Vos taxeert Ajax-aankoop Rulli: "Er bestaat een misverstand over hem"

05-01-2023 19:42 Laatste update: 20:24
63

Ajax staat op het punt Gerónimo Rulli naar Amsterdam te halen. De dertigjarige doelman uit Argentinië komt over van Villarreal CF, waar Ziggo Sport-commentator Sierd de Vos hem zeer regelmatig aan het werk heeft gezien.

Rulli heeft een goede techniek en kan meevoetballen, stelt El Sierd in gesprek met VoetbalNieuws. "Hij stelt zich heel goed op en is heel snel. Hij is 1.89, maar voor die lengte enorm beweeglijk, elastisch zou ik haast zeggen. Hij heeft enorm goede reflexen."

De stem van het Spaanse voetbal in Nederland voegt eraan toe dat Rulli niet altijd onomstreden is geweest bij Villarreal. "Er bestaat een misverstand over hem", aldus De Vos. "Rulli is niet altijd eerste keeper geweest van Villarreal, dat was altijd Sergio Asenjo. Die is opgeleid bij Atlético Madrid, en is een geweldige keeper, zou daar zelfs eerste doelman zijn boven David de Gea en Thibaut Courtois."

"Hij heeft in totaal alleen vier keer zijn kruisband gescheurd, waarvan twee keer bij Villarreal. Nu Asenjo naar Valladolid is vertrokken, is Rulli eerste doelman", besluit de commentator tegenover VN.