LIVE-discussie: Ziyech mag het laten zien in kraker tussen Chelsea en City

LIVE-discussie: Ziyech mag het laten zien in kraker tussen Chelsea en City

05-01-2023 20:14 Laatste update: 21:00
27

Hakim Ziyech heeft een basisplaats bij Chelsea in de Premier League-kraker tegen Manchester City. Bij de bezoekers staat Nathan Aké aan de aftrap.

Chelsea en Manchester City trappen om 21.00 uur af op Stamford Bridge. Ziyech maakt dat mee als basisspeler. Na zijn indrukwekkende WK met Marokko krijgt de aanvaller het vertrouwen van manager Graham Potter. Voor Ajax doet het de kansen op een mogelijke hereniging in de winterse transferperiode geen goed.

Ziyech vormt de Chelsea-aanvaller met Raheem Sterling en Kai Havertz, terwijl ook Christian Pulisic speelt. Mason Mount ontbreekt door een blessure. "Ik vraag me sowieso af waarom hij niet meer minuten krijgt", reageert Viaplay-analist Cedric van der Gun. "Ik vind dat hij daar goed genoeg voor speelt. Ik krijg nu het idee dat hij alleen maar speelt omdat Mason Mount niet meedoet, maar voor mij mag hij altijd spelen."

Bij Manchester City heeft Aké een basisplaats gekregen van Pep Guardiola. De WK-uitblinker van het Nederlands elftal staat naast John Stones in het centrum van de City-verdediging. Ook onder meer Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, Erling Haaland en Phil Foden staan aan de aftrap.

De opstellingen

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Koulibaly, Thiago Silva, Cucurella; Zakaria, Kovacic, Pulisic; Ziyech, Havertz, Sterling.

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Aké, Cancelo; Rodri, De Bruyne, Gündogan; Bernardo Silva, Haaland, Foden.