Shakhtar luid en duidelijk over verkoop toptalent: 'Antony is onze maatstaf'

Shakhtar luid en duidelijk over verkoop toptalent: 'Antony is onze maatstaf'

05-01-2023 23:39 Laatste update: 23:53
67

Shakhtar Donetsk wil Mykhailo Mudryk alleen voor de absolute hoofdprijs verkopen. Dat vertelt Carlo Nicolini, één van de technische beleidsbepalers van de club aan Calcio Napoli 24. Inmiddels zouden er al biedingen van rond de vijftig miljoen euro zijn weggelegd.

"We hebben aangegeven dat we hem beter vinden dan bepaalde andere spelers", vertelt een zelfverzekerde Nicolini. "Denk daarbij aan Antony, dat soort spelers zijn onze maatstaf. Het is bij ons geen noodzaak dat we hem moeten verkopen. Als je op tijd bent voor een speler, dan moet je handelen. Anders verandert de prijs." Mudryk speelt sinds 2016 voor Shakhtar en kwam dit seizoen tot tien goals in 24 duels.

Aan geïnteresseerde clubs voor Mudryk is in ieder geval geen gebrek. Volgens Engelse media zouden Arsenal en Chelsea het meest concreet in de markt zijn. Het bod van om en nabij de vijftig miljoen zou dan ook van Arsenal afkomen, maar die bieding werd afgewezen. The Gunners hebben volgens Fabrizio Romano hun bod nu omhoog geschroefd naar veertig miljoen euro plus twintig miljoen euro aan bonussen. Chelsea is alleen nog in gesprek met de entourage van Mudryk.

De gesprekken tussen Chelsea en Shakhtar werden duidelijk door een opvallend iemand in het publiek bij de wedstrijd tegen Manchester City. Technisch directeur van Shakhtar Donetsk, Darijo Srna was namelijk aanwezig op Stamford Bridge.