'Ajax stuurt scouts naar België: ploeggenoot Lang op Amsterdamse radar'

'Ajax stuurt scouts naar België: ploeggenoot Lang op Amsterdamse radar'

06-01-2023 07:30 Laatste update: 07:30
146

Ajax volgt Club Brugge-verdediger Abakar Sylla. De Amsterdammers sturen dit weekend scouts naar België, om de twintigjarige Ivoriaan te bekijken, meldt Het Nieuwsblad.

Sylla is een centrumverdediger, die bij voorkeur links in het hart van de defensie speelt. Hij kwam in 2021 over uit Ivoorkust en grijpt dit seizoen zijn kans bij Club Brugge. Zo maakt hij indruk in de succesvolle Champions League-campagne van Blauw-Zwart. De Belgen behaalden de laatste zestien van het meest prestigieuze Europese toernooi, mede dankzij de winnende treffer van Sylla tegen Bayer Leverkusen (1-0).

Wedden

Meer odds

Ajax is gecharmeerd van Sylla, klinkt het. Naar verluidt zit hoofdscout Henk Veldmate zondag op de tribune, als Club Brugge op bezoek gaat bij koploper KRC Genk. Het Belgische medium weet dat Klaas-Jan Huntelaar de verdediger in november al eens bekeek. Als Ajax doorpakt, zal een transfer pas in de zomer plaatsvinden. Een winterse overgang wordt door Het Nieuwsblad uitgesloten.

Voor de tweede keer in korte tijd wordt Ajax gelinkt aan een speler uit de Jupiler Pro League. Onlangs werd bekend dat de achttienjarige Genk-middenvelder Bilal El Khannouss bij de Amsterdammers op het lijstje staat.