Schöne fantaseert over baan na het voetbal: 'Dat is een functie die ik ambieer'

Schöne fantaseert over baan na het voetbal: 'Dat is een functie die ik ambieer'

06-01-2023 11:44 Laatste update: 11:51
68

Lasse Schöne kan zich vinden in de kritiek die Ajax kreeg voor de WK-break, maar hij blijft ook vertrouwen houden in de huidige leiding van de club. Dat vertelt de oud-speler van de club in gesprek met Ajax Showtime. Ook spreekt de Deen van NEC zich uit over zijn toekomst na het voetbal.

"Zoals Ajax nu draait krijg je kritiek, dat is ook normaal", vertelt een openhartige Schöne. "Je moet bij Ajax niet alleen wedstrijden winnen, maar dat moet ook op een bepaalde manier gebeuren. Je moet wel bravoure hebben. Ik houd er wel van, hoe meer druk hoe beter." Schöne kwam van 2012 tot 2019 uit voor Ajax en speelde in totaal 287 wedstrijden voor de club uit Amsterdam. 

Schöne vindt in ieder geval niet dat Schreuder iets te verwijten valt. De Deense middenvelder heeft alleen maar goede herinneringen aan de oefenmeester. "Als je als trainer instapt bij Ajax, weet je dat als je twee duels niet wint, er direct kritiek komt. Maar zelf kan ik alleen maar positieve dingen over hem zeggen. Ik heb een goede periode onder hem gehad. Hij is ook tactisch sterk. Hij deed bij ons vaak besprekingen en op het veld was hij heel erg met ons bezig."

Inmiddels is Schöne 36 jaar en begint de Deen toch te denken aan een leven na het voetbal. Inmiddels heeft hij daar een steeds beter beeld over. Schöne zou bijvoorbeeld wel iets zien in een functie binnen het technische hart van Ajax. "Het is een functie binnen het voetbal die ik interessant vind. Dat is niet veranderd. Een functie als trainer is niet iets wat ik ambieer."