Dit is Ajax-target Balerdi: favoriet van Overmars, Marseille-fans niet positief

Dit is Ajax-target Balerdi: favoriet van Overmars, Marseille-fans niet positief

6 januari - 16:10 Laatste update: 16:37
109

Géronimo Rulli is nog niet eens officieel Ajacied, maar de Amsterdammers hebben een nieuw Argentijns target gevonden. De club gaat een bod voorbereiden op verdediger Leonardo Balerdi van Olympique Marseille. VoetbalPrimeur zocht alles uit wat je moet weten van de 23-jarige stopper.

Ajax is hard op zoek naar een nieuwe rechter centrale verdediger. Balerdi lijkt nu de belangrijkste man om die vacature in te gaan vullen. Dat werd in #DoneDeal de podcast al genoemd. Doordat Rulli al zo goed als binnen is, zou het kunnen dat de stopper de tweede winteraanwinst wordt van Ajax. De Amsterdammers hebben Stefan de Vrij en een 'niet nader te noemen' derde optie ook in beeld, maar Balerdi lijkt op pole position te liggen.

Balerdi komt dus uit Argentinië en is nu anderhalf jaar speler van Olympique Marseille, dat hem voor elf miljoen euro oppikte bij Borussia Dortmund. Marseille verkeert in financieel zwaar weer, waardoor een transfer bespreekbaar lijkt. Toch zal Ajax de portemonnee moeten trekken als het de Zuid-Amerikaan binnen wil hengelen. De club hoopt een deal te bereiken met een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro.

Basisspeler bij Marseille, maar fans niet onverdeeld positief
Dit seizoen is Balerdi een vaste kracht bij Marseille, dat nu derde staat in de Ligue 1. In Frankrijk houdt hij onder meer Eric Bailly op de bank, die tot deze zomer bij Manchester United speelde. Toch zijn de fans van Marseille niet allemaal even positief over Balerdi. Hoewel hij dit seizoen prima presteert, kende hij een lastig eerste half jaar bij de Franse club. Dat lijken veel supporters nog niet vergeten te zijn.

Balerdi ziet een transfer van Marseille naar Ajax wel zitten, maar voelt niet veel voor een wintertransfer. Vier jaar geleden maakte Balerdi ook een transfer in januari, van Boca Juniors naar Borussia Dortmund. Dat pakte echter niet goed uit. Daardoor lijkt de international nu de voorkeur te geven aan een zomermove.

Ook in beeld bij Overmars, mogelijkheden in Ajax-defensie
De Ajax-interesse in Balerdi is niet nieuw. Voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars had de verdediger ook al op de korrel. Na het vertrek van Overmars is Balerdi nog steeds gevolgd door de scouts van Ajax. Zij zijn zelfs erg overtuigd van hem. Daarnaast schemerde recent al door dat hij is aangeboden bij Ajax. De Telegraaf bevestigt dat echter niet.

De komst van Balerdi zou trainer Alfred Schreuder nieuwe mogelijkheden bieden: de speler van Marseille kan op beide posities in het centrum uit de voeten. Daardoor zou Calvin Bassey door kunnen schuiven naar de linksbackpositie, terwijl Jurriën Timber als 6 kan spelen bij een exit van Edson Álvarez.

In de komende periode zal duidelijk worden of we Balerdi spoedig in een Ajax-shirt gaan zien. In Amsterdam kan hij de negende Argentijn worden, ervan uitgaande dat de Rulli-transfer doorgaat. Wordt spoedig vervolgd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie