Periodetitel voor PEC Zwolle, Advocaat wint met ADO, zure druiven voor Heracles

06-01-2023 22:11
69

ADO Den Haag heeft de eerste overwinning te pakken onder de nieuwe trainer Dick Advocaat. Gemakkelijk ging het niet, maar van FC Dordrecht werd wel gewonnen: 0-1. Koploper Heracles Almelo morst punten in blessuretijd, de periodetitel is voor PEC Zwolle.

FC Dordrecht - ADO Den Haag 0-1
ADO trad nog aan zonder de nieuwste aanwinst Joey Sleegers, die pas later aansluit bij de selectie. De ploeg van Advocaat was de bovenliggende partij in Dordrecht en kreeg kansen via - met name - Mario Bilate, maar gescoord werd er nog niet. Dordrecht moest al na twintig minuten verder met tien man na een directe rode kaart van Jari Schuurman, die een doorgebroken speler neerhaalde.

Vlak voor rust schoot Bilate vanaf de stip de 0-1 binnen voor ADO. In de slotfase dacht Dordrecht op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat de treffer van Aliou Baldé werd afgekeurd omdat de bal over de achterlijn was geweest. ADO klimt naar de vijftiende plaats in de competitie.

Willem ll - Roda JC 1-0
Reinier Robbemond debuteert bij Willem ll met een 1-0 overwinning op Roda JC, waardoor de Tilburgers weer wat lucht gekregen hebben. Het was al na 58 seconden raak toen Elton Kabangu op aangeven van Michael de Leeuw voor de openingsgoal zorgde. Kansen waren er daarna in overvloed, maar Willem ll had pech. Hoewel Willem ll steeds minder dreigend werd, kon Roda JC het zelf ook amper gevaarlijk maken. De 1-1 - en de 2-0 - vielen in de tweede helft niet meer.

MVV - De Graafschap 2-2
De Graafschap heeft ternauwernood een puntje overgehouden aan het duel met MVV. De ploeg van Adrie Poldervaart kroop in blessuretijd door het oog van de naald. Philip Brittijn zorgde na 24 minuten voor de voorprong, waarna Nicky Souren verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Kort na rust kwam De Graafschap op achterstand door Ruben van Bommel, waarna het lang 2-1 bleef in Limburg.

Weer leek De Graafschap kopje onder te gaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar vlak voor tijd knikte Jeffry Fortes de bal uit een corner binnen. De Graafschap staat op de veertiende plaats, MVV noteert een derde positie op de ranglijst.

PEC Zwolle - Almere City 3-2
PEC Zwolle heeft vrijdag de tweede periodetitel weten te pakken door met 3-2 van Almere City te winnen. Pascu scoorde snel voor de bezoekers, maar Thomas van den Belt maakte al vlug weer gelijk. Na rust scoorde Jeredy Hilterman voor Almere City, waardoor het voor PEC wederom benauwd werd. In een tijdsbestek van twintig minuten wist de ploeg van Dick Schreuder de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Davy van den Berg scoorde na ruim een uur en vlak voor tijd was het Apostolos Vellios die PEC de overwinning bezorgde.

Jong AZ - Heracles Almelo 1-1
Heracles worstelde de gehele wedstrijd met Jong AZ en leek door het oog van de naald te kruipen toen Rigino Cicilia alsnog voor 0-1 zorgde. Toch kreeg Jong AZ nog een puntje nadat Wouter Goes na 95 minuten alsnog gelijkmaakte.