Jans looft Sadílek na emotioneel doelpunt: 'Een geweldige prof en speler voor ons'

Jans looft Sadílek na emotioneel doelpunt: 'Een geweldige prof en speler voor ons'

07-01-2023 06:45 Laatste update: 06:48
12

Ron Jans heeft genoten van de rentree van Michal Sadílek. De Tsjech, die wegens oorsuizen de afgelopen maanden overwoog te stoppen met voetbal, was vrijdagavond belangrijk voor FC Twente met een fraaie goal en hield het niet droog.

FC Twente boekte een degelijke overwinning op FC Emmen bij de hervatting van het eredivisieseizoen. Sadílek was het eindstation van een fraaie aanval en zette de 2-0 op het scorebord. "Die jongen is zo populair. Niet alleen omdat hij ontzettend grappig is, maar vooral omdat hij altijd aan staat. Op elke training zit hij er bovenop. Hij is er lang uit geweest en heeft een moeilijke periode gehad. Ik hoop dat het nu achter de rug is, maar daar moeten we nog steeds voorzichtig in zijn", stelt Jans na afloop tegenover RTV Oost.

Sadílek was sinds augustus lange tijd afwezig bij FC Twente vanwege oorsuizen. De middenvelder had zoveel last van de kwaal dat hij meermaals overwoog te stoppen met spelen. "Dan voel je je echt slecht, want het is zo'n gedreven speler. En dan komt het er nu allemaal uit. Hij heeft hier naartoe kunnen werken en dat heeft hij heel goed uitgevoerd", besluit Jans.