Toornstra treft oude club: 'Natuurlijk is dat gevoel er nog, gaat nooit meer weg'

Toornstra treft oude club: 'Natuurlijk is dat gevoel er nog, gaat nooit meer weg'

07-01-2023 08:29
91

Jens Toornstra speelde acht seizoenen lang voor Feyenoord en staat zondagmiddag met FC Utrecht tegenover zijn oude club. De 33-jarige middenvelder stelt nooit het Feyenoord-gevoel kwijt te zullen raken.

Toornstra speelde 313 wedstrijden voor de Rotterdammers en haalt in gesprek met het Algemeen Dagblad herinneringen op over zijn oude club. "Ja natuurlijk is dat gevoel voor Feyenoord er nog, dat gaat ook nooit meer weg. En dat zit ‘m niet in de spelers. Die komen en gaan tenslotte. Het zit ‘m veel meer in een man als Carlo de Leeuw, die helaas is overleden." 

De Leeuw was materiaalman bij Feyenoord en overleed in 2020 aan de gevolgen van kanker. "Ik zie me nóg zitten in zijn materiaalhok, een plastic bekertje koffie in de hand. En maar lekker tegen hem zeuren over van alles en nog wat. Heerlijk. En zo kan ik nog honderd mensen noemen die niet per se voor het geld werken in De Kuip. Dát is Feyenoord; een club in dat soort mensen nog de sfeer ademt van een amateurvereniging", beschrijft Toornstra. 

Ondanks de liefde voor Feyenoord hoopt Toornstra op een resultaat in Stadion Galgewaard. "Ik heb al acht jaar niet meer verloren van Feyenoord. Laten we ons daar maar aan vasthouden", besluit de voetballer lachend.