Sadílek openhartig na zware maanden: 'Elk geluid deed pijn voor mij'

Sadílek openhartig na zware maanden: 'Elk geluid deed pijn voor mij'

07-01-2023 09:58
19

Michal Sadílek heeft na het duel tussen FC Twente en FC Emmen openhartig gesproken over de afgelopen maanden. De Tsjechische middenvelder heeft last van oorsuizen en wilde op een gegeven moment zelfs stoppen met voetballen.

Sadílek pakte vrijdagavond een hoofdrol door met een fraai schot de 2-0 voor zijn rekening te nemen in het duel met Emmen. Na afloop stond de speler bij ESPN om zijn verhaal te doen. "Alle emoties van de afgelopen vier maanden kwamen eruit. Het was een heel moeilijke periode voor mij. Dankzij deze supporters en teamgenoten kon ik weer terugkomen en ben ik heel blij."

De middenvelder heeft sinds augustus last van tinnitis, een tot dusver ongeneeslijke aandoening. "Het is heel lastig geweest. Ik was natuurlijk ook een paar bij de wedstrijden geweest om te zien hoe het ging. De reactie was slecht: ik had na elk geluid hoofdpijn. Nu ben ik langzaam aan het wennen aan de geluiden, dat is wel positief. Het komt goed. Ik ben dankbaar voor alle mensen die mij geholpen hebben en blij dat ik terug ben."