Keepers de uitblinkers in doelpuntloze remise tussen RKC en Heerenveen

07-01-2023 18:23 Laatste update: 18:28
73

Het duel tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. Aan kansen ontbrak het niet. Beide keepers hadden de hoofdrol in de wedstrijd.

RKC Waalwijk begon de wedstrijd met wat andere namen in het Abe Lenstra Stadion. Mats Seuntjens maakte zijn debuut. Bij SC Heerenveen begon Andries Noppert 'gewoon' onder de lat. Uit een rappe omschakeling was RKC in het begin van de wedstrijd dichtbij een treffer via Seuntjens, maar de poging zeilde over. Het was zoeken voor de uitploeg in de openingsfase.

In de tweede fase van de eerste helft kwam Heerenveen voorzichtig iets meer in de wedstrijd. Etienne Vaessen kon redden op een inzet van Amin Sarr, die knap de diepte in werd gestuurd. Even later redde Vaessen zijn ploeg weer na een schot van Rami Al Hajj. Aan de andere kant werd Noppert ook getest. In de 35ste minuut reageerde hij razendsnel op een venijnig schot van Mika Biereth. Het was de grootste kans van de eerste helft.

In de 53ste minuut bracht Sydney van Hooijdonk Heerenveen bijna op voorsprong, maar Vaessen maakte opnieuw een goede indruk en wist te stoppen. Het spel ging op en neer. In de 58ste minuut was Seuntjens opnieuw dichtbij een doelpunt en in de 67ste minuut raakte hij de paal. In de 86ste minuut moest Sven van Beek het veld geblesseerd verlaten. Een doelpunt wist ook Pelle van Amersfoort, die inviel, niet meer te forceren. Eindstand: 0-0.