Galatasaray loopt uit op Fenerbahce na voetbalgevecht in kolkend stadion

08-01-2023 19:11 Laatste update: 19:40
25

Koploper Galatasaray heeft aartsrivaal Fenerbahce verslagen in de Süper Lig. Het werd 0-3. Daarmee heeft de ploeg van Okan Buruk de koppositie verstevigt in de belangrijke zespuntenwedstrijd tegen de nummer twee.

Bij Galatasaray stonden spelers Fernando Muslera en Dries Mertens in de basisopstelling. Juan Mata begon op de bank. Fenerbahce begon de wedstrijd met Joshua King en Michy Batshuayi. Na 14 minuten konden de uitsupporters al juichen, maar werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later zag de uitclub opnieuw een doelpunt worden afgekeurd.

In de 32ste minuut was het wél raak voor Gala. Sergio Oliveira opende de score met een heerlijke pegel in de korte hoek. Fenerbahce dacht direct terug te komen, maar Muslera redde zijn elftal met twee cruciale reddingen, waardoor Galatasaray met een goed gevoel de kleedkamer opzocht voor de rust.

In het begin van de tweede helft was Barıs Alper Yilmaz dichtbij de 0-2, maar keeper Altay Bayindir wist te stoppen. Galatasaray was de betere ploeg en dat resulteerde in de 78ste minuut alsnog in de tweede treffer. Kerem Akturkoglu kon langs Bayindir schuiven. Aan het doelpunt hing een luchtje van buitenspel, maar de goal werd wel goedgekeurd door de VAR: 0-2. Met die score kon er niet meer zo veel misgaan voor Galatasaray.

Irfan Can Kahveci kreeg laat in de wedstrijd rood. Invaller Enner Valencia kon niet meer voor een eretreffer zorgen, ook niet in de tien minuten blessuretijd die werden gegeven. Invaller Mauro Icardi maakte in de slotminuut nog de 0-3, wat de eindstand betekende. Galatasaray staat nu vier punten los op naaste belager Fenerbahce.