Van Nistelrooij blust PSV-brandje: We hebben karakters genoeg bij ons

Van Nistelrooij blust PSV-brandje: "We hebben karakters genoeg bij ons"

09-01-2023 07:18
32

Ruud van Nistelrooij neemt Joey Veerman niets kwalijk na de teleurstellende Eredivisie-hervatting van PSV tegen Sparta (0-0). De middenvelder ging met tegenzin naar de kant. Niet meer dan logisch, vindt de trainer.

De misbaar die Veerman maakte, zorgde hier en daar voor kritiek. Ook de gewisselde Xavi Simons - weliswaar in mindere mate - was ogenschijnlijk niet blij met zijn wissel. "Het is juist goed dat ze er doodziek van zijn", blust Van Nistelrooij het brandje, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

"Om succesvol te blijven zullen we hier doorheen moeten", vervolgt de PSV-trainer. "Je weet dat je met tegenslag te maken krijgt en dan als trainer je lijn moet kunnen vasthouden. We hebben karakters genoeg bij ons, die de klus aankunnen om bij PSV actief te zijn. Ik heb er vertrouwen in dat we onze rug gaan rechten."

Naast Veerman en Simons werden Philipp Max gewisseld door Van Nistelrooij. Dinsdag krijgt PSV alweer de kans om de rug te rechten. Sparta is dan de tegenstander in de KNVB Beker. Het duel begint om 21.00 uur op Het Kasteel.