Cillessen geveld tijdens WK: 'Dokter van Valencia heeft alles geregeld'

Cillessen geveld tijdens WK: 'Dokter van Valencia heeft alles geregeld'

09-01-2023 08:04
12

Jasper Cillessen is 'goed uitgerust' begonnen aan 2023. Niet alleen door zijn afwezigheid in de WK-selectie van Oranje, ook omdat de doelman tijdens zijn vakantie in Spanje anderhalve week op bed heeft gelegen.

Cillessen werd geveld door een pittige darmontsteking. "Ik heb tien dagen op bed gelegen, dus ik ben goed uitgerust", lacht Cillessen voor de ESPN-camera. "Ik had gewoon pech. Wél had ik geluk dat de dokter van Valencia me daar goed geholpen heeft. Hij heeft alles geregeld wat ik nodig had. Daar ben ik hem heel dankbaar voor."

Mede door zijn probleem had Cillessen de tijd om het WK goed te volgen. "Ik heb alles gezien, ook omdat ik tien dagen op bed lag." Hij is lovend over Andries Noppert, die voorafgaand aan het WK werd gebombardeerd tot eerste keeper van het Nederlands elftal. "Hij heeft het goed gedaan, dus alle complimenten voor Andries."

In het competitieduel tussen NEC en Ajax (1-1) eiste Cillessen de hoofdrol op met een paar superreddingen. Na afloop had hij een onderonsje met Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax. "We hebben het over privézaken gehad en hoe het gaat. Ik ken hem al wat langer", aldus de voormalige keeper van de Amsterdammers.