Eredivisie-flops: PSV en Cambuur hofleverancier, ook Ajacied opgenomen

Eredivisie-flops: PSV en Cambuur hofleverancier, ook Ajacied opgenomen

09-01-2023 11:00 Laatste update: 11:04
40

De eerste Eredivisie-speelronde in 2023 zit erop en daarmee is ook ook wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur terug. In speelronde 15 zijn zes verschillende clubs vertegenwoordigd.

Rui Mendes (FC Emmen)
De Portugees had de 1-1 op zijn schoen om Emmen langszij te helpen tegen FC Twente, maar dat liet hij na. Hij verprutste een geweldige kans en wederom bleek dat zijn handelingssnelheid veel te laag ligt. Emmen zit in de problemen en staat zestiende.

Noni Madueke (PSV)
Madueke bracht eigenlijk niets. Sparta dekte Madueke met twee spelers en daar had de Engelsman simpelweg geen antwoord op. Luuk de Jong zal zich geërgerd hebben aan Madueke's egoistische spel. Als hij een keer een voorzet gaf, was die niet goed.

Anwar El Ghazi (PSV)
Ook op de andere vleugel had PSV geen succes. Natuurlijk is het niet makkelijk om de grote schoenen van Cody Gakpo te vullen, maar El Ghazi speelde in 90 minuten wel erg weinig klaar tegen Sparta. Wat de vleugelspeler liet zien was middelmaat en dat is niet goed genoeg voor een club als PSV.

Ricardo Pepi (FC Groningen)
Groningen leek totaal inspiratieloos tegen Excelsior, niet gek dat er daarom ook gekeken wordt naar Pepi. De Amerikaan moet opstaan in wedstrijden als deze en zijn elftal bij de hand nemen. Het lukte hem geen moment. Pepi was ongelukkig in de afronding en dat kwam De Trots van het Noorden duur te staan.

Kenneth Taylor (Ajax)
Miste een aantal enorme kansen, waardoor Ajax 'gewoon' had gewonnen in Nijmegen. Hij schoot van dichtbij naast en was onzorgvuldig met een kopbal. Alfred Schreuder begreep er niets van en greep van totale ontzetting naar zijn hoofd.

Mees Hoedemakers (SC Cambuur)
Raakte geen bal goed tegen FC Volendam en kon dit ook niet herstellen, waardoor er veel kansen weg werden gegeven. In aanvallend opzicht verzuimde hij Silvester van der Water, Tom Boere en Michael Breij te voorzien van aanvoer.

Marco Tol (SC Cambuur)
Werd na 30 minuten al naar de kant gehaald door trainer Sjors Ultee en dat is veelzeggend. Hij stond bij beide doelpunten niet op te letten en kon de gevaarlijke ballen van de jonge verdediger Xavier Mbuyamba niet onschadelijk maken.

Sebastian Szymanski (Feyenoord)
Speelde geen gelukkige wedstrijd in Utrecht en kon geen potten breken. De enige goede mogelijkheid die hij kreeg, schoot hij onbesuisd over. Hij was zwak aan de bal en leverde veel in, waardoor het balbezit steeds weer naar Utrecht ging, tot frustratie van de Feyenoord-fans.