Van der Vaart gaat in Roemenië wonen en kijkt ogen al uit: 'Het is bizar'

Van der Vaart gaat in Roemenië wonen en kijkt ogen al uit: 'Het is bizar'

09-01-2023 11:50 Laatste update: 12:26
127

Rafael van der Vaart gaat later dit jaar in Roemenië wonen. De 109-voudig international volgt zijn vriendin Estevana Polman, die sinds kort voor Rapid Boekarest handbalt.

Van der Vaart blijft naar eigen zeggen 'nog een paar maanden' in Denemarken wonen. "Ik heb een zoon (Damián, red.), die daar voetbalt (Esbjerg fB, red.)", laat hij optekenen door de Roemeense pers. "Vanaf juni of juli kom ik naar Boekarest. Het is een prachtige stad, dat heb ik al gezien."

De oud-speler van onder meer Ajax, HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur zat afgelopen weekend op de tribune tijdens een Champions League-wedstrijd van de Roemeense topclub Rapid Boekarest. Polman was de topscorer met zes doelpunten en haar partner keek in de 5000 toeschouwers gevulde arena zijn ogen uit.

"Het is bizar. Ik heb veel handbalwedstrijden gezien, over de hele wereld, maar niets is te vergelijken met dit", aldus Van der Vaart. "Het was leuk om te zien, want het was een belangrijke wedstrijd voor Rapid. En dan zo makkelijk winnen... Ik weet meer van voetbal, maar ik kijk hier heel graag naar."

Van der Vaart is ook van plan een paar wedstrijden van de voetbalclub Rapid Boekarest te bekijken. "Ik heb tegen Adrian Mutu (nu trainer van Rapid, red.) gevoetbald. Ik hoop dat hij me een keer uitnodigt. Ik ken ook veel Roemenen, denk aan Cristian Chivu en Bogdan Lobont."