AZ slaat slag: ervaren WK-ganger Ryan (30) strijkt neer in Eredivisie

AZ slaat slag: ervaren WK-ganger Ryan (30) strijkt neer in Eredivisie

09-01-2023 21:59 Laatste update: 21:59
207

Mathew Ryan is de nieuwe doelman van AZ. De Alkmaarders nemen de dertigjarige Australiër, eind 2022 nog actief op het WK, over van FC Kopenhagen. Ryan tekent bij AZ een contract tot de zomer van 2024.

Met de komst van Ryan, die onder meer 124 wedstrijden keepte in de Premier League, hoopt AZ een grote slag te hebben geslagen. Hobie Verhulst, dit seizoen eerste keeper, moet waarschijnlijk zijn plaats afstaan. Peter Vindahl vertrok deze winter naar 1. FC Nürnberg en de talentvolle Sem Westerveld is geblesseerd.

AZ is na Club Brugge, Valencia, KRC Genk, Brighton & Hove Albion, Arsenal, Real Sociedad en FC Kopenhagen de achtste club van Ryan in Europa. De 79-voudig international van de Socceroos speelde in eigen land voor Blacktown City en Central Coast Mariners. Ryan keepte op drie WK's, terwijl hij dit seizoen nog met FC Kopenhagen actief was in de groepsfase van de Champions League.

Ryan kan naar eigen zeggen niet wachten om bij AZ aan de slag te gaan. "Je hoeft maar één keer naar de club en zijn geschiedenis te kijken om te zien dat het een goede en ambitieuze club is. Er is een hoop om voor te spelen en ik droom ervan om samen met het team het hoogste van het hoogste te behalen", zegt hij op de clubsite.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de komst van Ryan en stelt dat AZ op zoek was naar een ervaren sluitpost. "Hij heeft op verschillende niveaus laten zien dat hij goed is en was vanaf het begin onze topkandidaat. We zochten iemand die er direct staat als hij fit is. Dat is hij. Alles past wat dat betreft in het plaatje."