Weghorst lijkt op weg naar Man United: 'Gaat wel door, maar moet hoop gebeuren'

Weghorst lijkt op weg naar Man United: 'Gaat wel door, maar moet hoop gebeuren'

10-01-2023 08:00 Laatste update: 09:05
42

De transfer van Wout Weghorst naar Manchester United gaat er waarschijnlijk komen, maar is geen abc'tje. Volgens clubwatcher Laurie Whitwell van The Athletic komt de aanstaande transfer uit de koker van manager Erik ten Hag. Dat vertelt hij in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

Weghorst staat onder contract bij Burnley, dat hem na de degradatie aan Besiktas verhuren. Wil deze transfer doorgaan, dan moeten er dus drie partijen akkoord gaan. "Het laatste nieuws is is dat er schot in de zaak zit", vertelt Whitwell. "Er zijn in eerste instantie verkennende gesprekken gevoerd over Wout Weghorst. Het is wel heel ingewikkeld, omdat Weghorst door Burnley verhuurd is. Besiktas moet dus akkoord gaan en dat vraagt compensatie, omdat ze een akkoord hebben met de club en hem moeten vervangen. Er ligt zelfs een optie tot koop."

"Erik ten Hag wil Weghorst en Weghorst wil naar Manchester United, maar er is wel nog een hoop werk te doen. Ik denk dat deze uit de koker van Ten Hag komt. Hij is altijd heel duidelijk geweest over dat hij nog een spits wil, zeker omdat Cristiano Ronaldo vertrokken is. De club kijkt vooral naar huurtransfers, omdat er weinig beschikbaar is. Volgens Ten Hag past Weghorst met zijn arrogantie in de positieve zin van het woord goed op Old Trafford", vertelt Whitwell.

"Ik denk dat het wel doorgaat, maar er moet nog veel gedaan worden."

Luister hieronder of via Spotify de volledige aflevering van #DoneDeal de podcast met The Athletic-journalist en Manchester United-watcher Laurie Whitwell.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)