Sneijder twijfelt aan afwezigheid Kudus tegen NEC: 'Daar kan je van uitgaan'

Sneijder twijfelt aan afwezigheid Kudus tegen NEC: 'Daar kan je van uitgaan'

09-01-2023 21:14
115

Alfred Schreuder verliest langzaam grip op de Ajax-kleedkamer, stelt Wesley Sneijder. De Oranje-recordinternational vermoedt dat Mohammed Kudus en Remko Pasveer het ook hebben gehad met de oefenmeester.

"Het klopt niet binnen de organisatie. Of het nou Schreuder is of het van hogere hand komt... Het klopt gewoon niet", oordeelt Sneijder hard bij Veronica Offside. Andy van der Meijde vindt dat Schreuder niet kan 'managen'. Sneijder sluit zich daarbij aan. "Kijk naar Wijndal. Blind is weg, dan denk je: hij wordt je nieuwe linksback. Dan staat Bassey daar ineens (tegen NEC, red.)."

Sneijder voorziet problemen voor Schreuder, nu onder meer Wijndal geen vertrouwen krijgt. Mohammed Kudus zou zich een dag voor het duel in Nijmegen hebben ziekgemeld. Sneijder denkt dat de Ghanees dat heeft gedaan, vlak nadat Schreuder de opstelling bekend had gemaakt. "Hij merkte dat hij niet ging spelen. Of hij zich daarom ziek heeft gemeld? Daar kan je van uitgaan."

Volgens Sneijder speelt Schreuder het veilig en durft de Ajax-trainer geen harde keuzes te maken. Hij verwacht Steven Bergwijn en Steven Berghuis, die afwezig waren tegen NEC, weer terug in de basis. "Hij verliest langzaam de kleedkamer. Soms is het pijnlijk om een harde boodschap te brengen, maar het werkt ook niet om iedereen te vriend te houden."

Remko Pasveer
In navolging van Wijndal en Kudus denkt Sneijder te weten dat Remko Pasveer het ook niet meer ziet zitten onder Schreuder. Na de komst van Gerónimo Rulli zei Schreuder in gesprek te zijn geweest met Pasveer. De doelman ontkende dit later. "Die is hij ook kwijt", aldus Sneijder. "Pasveer zal ook wel beter weten, maar dat gaat hij natuurlijk niet voor de camera uitleggen."