Gullit pleit voor debutant onder Koeman bij Oranje: 'Ik ga Koetje bellen'

Gullit pleit voor debutant onder Koeman bij Oranje: 'Ik ga Koetje bellen'

09-01-2023 21:51
36

Sven Botman heeft zich uitgelaten over een mogelijke oproep voor het Nederlands elftal. De Newcastle United-verdediger zat bij de voorselectie voor het WK, maar overleefde de schifting niet.

Botman wacht nog op zijn debuut in Oranje. Zijn naam wordt door zijn sterke optredens in de Premier League nadrukkelijk gelinkt aan het Nederlands elftal. "Het is een topic dat gaande is", erkent de centrumverdediger bij Ziggo Sport. "Maar er zijn heel veel goede verdedigers in Nederland. Ik ben realistisch: het niveau is heel hoog, al moet ik mezelf ook verdedigen. Ik draai een heel goed seizoen. Uiteindelijk is het aan de trainer (bondscoach Ronald Koeman, red.)."

Ruud Gullit stelt dat hij Koetje gaat bellen over Botman. De hoofdrolspeler benadrukt dat zijn eerste periode in Engeland hem goed afgaat. "Ik denk dat je niet kunt zeggen dat het een slecht begin is", zegt hij bescheiden. "Het is dit seizoen echt een teamprestatie. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat de wissels en iedereen eromheen zo met elkaar bezig zijn. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen en iedereen werkt keihard."