Ajax ziet Sylla door het lint gaan: 'Veel kwaliteiten, te veel nonchalance'

Ajax ziet Sylla door het lint gaan: 'Veel kwaliteiten, te veel nonchalance'

10-01-2023 08:08 Laatste update: 08:20
44

Ajax kreeg afgelopen zondag een verhitte Abakar Sylla te zien. De verdediger van Club Brugge werd uitvoerig bekeken, maar de Amsterdamse scouts zagen hem ook zijn boekje te buiten gaan. Sylla kreeg twee keer geel en moest dus vertrekken.

De eerste gele kaart had al zomaar een rode kunnen zijn. Nadat Sylla daadwerkelijk weg werd gestuurd, ging hij door het lint. De verdediger staat in België bekend als iemand met veel talent, maar ook iemand die het hoofd kan verliezen. "Het is vergelijkbaar met Stanley Nsoki vorig seizoen: een speler met veel kwaliteiten maar ook te veel nonchalance", zegt de Belgische ex-trainer René Vandereycken in Het Nieuwsblad.

"Als verdediger moet je doortastend zijn en zo weinig mogelijk risico nemen. Je techniek tonen, bijvoorbeeld, dat kan je doen bij 3-0 of 4-0. Niet eerder", vervolgt hij. Scouts zullen de uitbarsting van Sylla zeker mee hebben genomen. "Maar ik sluit niet uit dat zij alsnog een positief rapport hebben gemaakt. Zij zullen ook denken: als we die zaken eruit krijgen, kan hij een topper worden. En dat denk ik eerlijk gezegd ook."