'Ajax dreigt af te haken: interesse van Man City, Belgen gaan voor recordtransfer'

'Ajax dreigt af te haken: interesse van Man City, Belgen gaan voor recordtransfer'

10-01-2023 11:28 Laatste update: 11:48
49

Ajax lijkt langzamerhand af te moeten haken in de race om Bilal El Khannouss. De achttienjarige sensatie van de Belgische koploper KRC Genk mag niet vertrekken en staat bovendien in de belangstelling van de Europese elite.

Bayern München, Paris Saint-Germain en tal van andere clubs: de scouts verdrongen elkaar afgelopen weekend op de tribune tijdens de Belgische topper tussen Genk en Club Brugge (3-1). Manchester City en Napoli zijn op dit moment het meest concreet voor El Khannouss, meldt Het Laatste Nieuws.

Het standpunt van Genk is duidelijk: El Khannouss blijft nog minimaal anderhalf jaar in België, om de WK-ganger van Marokko in 2024 vervolgens te verkopen voor een recordbedrag. Op dit moment is Charles De Ketelaere (AC Milan) met een transfersom van 32 miljoen euro nog de duurste vertrekker ooit in België.

El Khannouss laat zich niet gek maken door de transferperikelen. "Ik doe gewoon mijn ding op het veld", zei hij afgelopen weekend. "Alles wat ernaast gebeurt, is voor mijn makelaars. Of ik met zekerheid kan zeggen dat ik deze maand niet vertrek? In voetbal weet je nooit, maar dat is wel het plan. Ik wil nog prijzen pakken met Genk."

Door de grote belangstelling zit Ajax niet langer op de eerste rang voor El Khannouss. De Amsterdammers hebben al jaren interesse en waagden afgelopen zomer - tevergeefs - een poging. Door de hoge vraagprijs van Genk dreigt de aanvallende middenvelder nu het zicht te raken voor Ajax. 'De Marokkaanse geruchten over dat Ajax onlangs 20 miljoen euro op hem had geboden, kloppen niet', benadrukt HLN.