De Ligt blij: 'Een geweldige speler en ik kan het heel goed met hem vinden'

De Ligt blij: 'Een geweldige speler en ik kan het heel goed met hem vinden'

10-01-2023 12:17
87

Matthijs de Ligt heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het WK met Oranje. Na de openingswedstrijd tegen Senegal liet bondscoach Louis van Gaal hem links liggen. De verdediger heeft nu uitgerust de draad weer opgepakt bij Bayern München.

"Natuurlijk was het niet altijd makkelijk voor mij, omdat ik niet veel speelde", zegt De Ligt over zijn WK tijdens een persconferentie in Doha, waar Bayern op trainingskamp is. "Na de eerste wedstrijd deed de bondscoach geen beroep meer op mij. Maar ook als je niet op het veld staat, moet je je werk doen en je teamgenoten helpen. Dat is wat ik heb gedaan."

Na het WK ging hij drie weken op vakantie. "Ik ben tevreden over mijn eerste half jaar bij Bayern, maar ik denk dat ik me nog kan verbeteren. Ik kan bijvoorbeeld meer doen aan de bal. In de eerste zes maanden heb ik me vooral geconcentreerd op mijn verdedigende werk. Fysiek voel ik me sterker dan voorheen."

Over de verrassende komst van Daley Blind is De Ligt logischerwijs zeer te spreken. "Hij is een geweldige speler en ik kan het heel goed met hem vinden. Hij kan ons helpen in belangrijke wedstrijden", aldus de verdediger, die ook trainer Julian Nagelsmann complimenteert. "Zijn trainingen lijken op die van Erik ten Hag bij Ajax."