Vitesse bezegelt bliksemtransfer Isimat: 'Ik wilde terug naar Nederland'

Vitesse bezegelt bliksemtransfer Isimat: 'Ik wilde terug naar Nederland'

10-01-2023 12:54 Laatste update: 13:08
197

De kogel is al door de kerk: Nicolas Isimat-Mirin is speler van Vitesse. De Fransman (31) komt transfervrij over van Major League Soccer-club Sporting Kansas City.

Isimat-Mirin heeft een contract tot medio 2024 ondertekend, met een optie voor een extra seizoen. Zijn contract in de Verenigde Staten liep op 1 januari af. De verdediger speelde tussen 2014 en 2019 voor PSV, waar hij aan de zijde van trainer Phillip Cocu drie landstitels won en uitgroeide tot een cultfiguur.

Wedden

Meer odds

Na zijn vertrek bij PSV speelde Isimat voor Besiktas, Toulouse en Kansas City. "Het was mijn wens om terug te keren naar Nederland, waar ik nog altijd een huis heb met mijn gezin. Vitesse voelt voor mij als de juiste bestemming", reageert Isimat op de website van zijn nieuwe club. "Het is niet alleen een mooie club met fanatieke supporters, maar ook de club van mijn oud-trainer Phillip Cocu. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken."

"Wij hebben hiermee een mooie kans op de markt benut", verklaart technisch directeur Benjamin Schmedes. "Naast zijn defensieve kwaliteiten brengt Nicolas ons ervaring en volwassenheid, hetgeen we op dit moment goed kunnen gebruiken. Mooi meegenomen is dat hij een transfervrije status had."

Voorlopig staat Isimat-Mirin nog niet in de basis bij Vitesse, benadrukt Schmedes. "Omdat Nicolas midden oktober zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld, zal hij nog wat tijd nodig hebben om volledig speelklaar te zijn."