'Pirlo solliciteert bij België, bond voelt weinig voor Henry als bondscoach'

'Pirlo solliciteert bij België, bond voelt weinig voor Henry als bondscoach'

10-01-2023 14:51
44

Geïnteresseerde kandidaten hadden tot en dinsdag 10 januari om te solliciteren voor de functie van bondscoach van België. De kans dat het Thierry Henry de opvolger van Roberto Martínez wordt lijkt niet heel groot, weet Het Nieuwsblad.

Meerdere spelers van België, waaronder Romelu Lukaku, spraken in de media meermaals hun voorkeur voor Henry uit, die onder Martínez al assistent van België was. De bond denkt er echter anders over en heeft volgens Het Nieuwsblad niet het gevoel dat de voormalig topspits het land verder kan brengen.

Wie het dan wel wordt is niet bekend, maar Andrea Pirlo (foto) zit tussen de sollicitanten. De Italiaan begon zijn trainerscarrière bij Juventus en staat tegenwoordig aan het roer bij Fatih Karamgürük. Ook de naam van Michel Preud'homme is gevallen bij België, terwijl Hervé Renard eveneens gesolliciteerd heeft.

Martínez nam na het WK in Qatar afscheid van de Belgische bond, al had hij dat besluit voor het toernooi al genomen, verklaarde hij na de wedstrijd tegen Kroatië.