Schreuder ziet ziekenboeg Ajax verder vollopen: 'Den Bosch komt te vroeg'

Schreuder ziet ziekenboeg Ajax verder vollopen: 'Den Bosch komt te vroeg'

10-01-2023 18:41
190

Ajax moet het woensdag in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch vermoedelijk zonder Brian Brobbey stellen. De twintigjarige spits viel zondag uit in het Eredivisie-duel met NEC en lijkt niet op tijd hersteld, vertelt trainer Alfred Schreuder.

Brobbey raakte geblesseerd aan zijn schouder en liet zich vervangen door Lorenzo Lucca. "Dat ziet er nog niet zo heel goed uit", vertelt Schreuder bij Ajax TV. "Hij kan vandaag (dinsdag, red.) waarschijnlijk nog niet trainen, dus we moeten het morgenochtend bekijken. Maar ik denk dat de wedstrijd tegen FC Den Bosch te vroeg komt. We hebben met de dokter gesproken en ik wil morgenochtend nog afwachten."

Schreuder kampt toch al met een gehavende selectie. Vanwege een griepgolf moesten Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Florian Grillitsch het duel met NEC aan zich voorbij laten gaan. Zij lijken ook in De Vliert niet in actie te komen. "Het griepvirus heerst nog steeds bij ons. We verwachten er voor morgen geen nieuwe spelers bij. Dezelfde afwezigen als tegen NEC? Daar moet je wel van uit gaan, ja."

Debuut Rulli lonkt
Het betekent dat Ajax vermoedelijk in grotendeels dezelfde opstelling begint. "Als je naar onze ziekenboeg kijkt, hebben we ook niet heel veel andere keuze. We willen de wedstrijd doorkomen, dus we moeten zo sterk mogelijk starten." Wel lijkt er onder de lat een wijziging plaats te vinden. Het heeft er alle schijn van dat Gerónimo Rulli debuteert. "De kans is natuurlijk ook groot dat hij gaat spelen."

De doelman moet wedstrijdritme opdoen. "Hij was bij het WK tweede keus bij Argentinië, dus daar heeft hij niet gespeeld. Ook bij Villarreal de afgelopen tijd niet, dus hij moet natuurlijk wel minuten gaan maken" aldus Schreuder. "Hij maakt een goede indruk. Hij voetbalt goed mee, hij is fanatiek, atletisch en snel. Hij is een uitstekende keeper voor ons."