NAC laat FC Eindhoven met lege handen achter na sensationele comeback

10-01-2023 22:41 Laatste update: 22:38
8

NAC Breda heeft op sensationele wijze een ticket voor de laatste zestien van de KNVB Beker gepakt. In de laatste seconden van de verlenging werd het 2-1 voor de Bredanaren. ADO Den Haag en De Graafschap hebben ook hun plekje bij de laatste zestien van de KNVB Beker veiliggesteld. De ploeg uit Doetinchem kwam niet in de problemen en won met 1-4 van HV & CV Quick. Het team van Dick Advocaat had iets meer moeite, maar ook zij wonnen met 1-3 van Kozakken Boys.

NAC Breda - FC Eindhoven: 2-1

De Bredanaren wisten in hun laatste wedstrijd Jong PSV over de knie te leggen, maar dinsdagavond was de andere ploeg uit Eindhoven de tegenstander. Al na één minuut spelen liep de thuisploeg tegen een achterstand aan. De Canadees Charles-Andreas Brym maakte de extreem vroege openingstreffer voor de bezoekers. Trainer Rob Penders keerde met zijn ploeg FC Eindhoven terug op voor hem bekend terrein, maar volhouden tot het eindsignaal lukte niet. Charles-Jesaja Herrmann liet met de late gelijkmaker het Rat Verlegh Stadion ontploffen, waardoor een verlenging werd afgedwongen.

In de verlenging leken de Bredanaren het meeste kans te maken op een eventuele overwinning. Toch was het Collin Seedorf die de winnende treffer leek te maken, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege hands. Uiteindelijk ontplofte het Rat Verlegh Stadion nogmaals toen NAC in extremis de winnende treffer maakte. De achttienjarige invaller Rowan Besselink maakte na een corner alsnog de winnende voor de Bredanaren. Een prachtig moment voor het talent, waardoor Penders met zijn ploeg het bekertoernooi moet verlaten.

Kozakken Boys - ADO Den Haag: 1-3

De amateurploeg uit Werkendam kreeg op de dinsdagavond de manschappen van Advocaat op bezoek. Bij de bezoekers begon onder andere topschutter Thomas Verheydt op de bank, maar dat weerhield de ploeg er niet van om op voorsprong te komen. Xander Severina maakte de openingstreffer voor de bezoekers. Nog geen drie minuten later kreeg Kozakken Boys de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Lars Hutten miste echter de penalty, waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Na rust bracht Advocaat met Verheydt een stuk meer stootkracht in en dat drukte zich uit in het spel. ADO werd dominanter en maakte daardoor ook de 0-2. Wederom was het uitblinker Severina die met een individuele actie zijn tweede van de avond maakte. Kaj Ramsteijn deed in de slotfase nog iets terug namens de thuisploeg, maar het mocht uiteindelijk niet meer baten. Ook eindigde de wedstrijd nog met tien man voor Kozakken Boys, Daniel Mendes Da Silva kon door een rode kaart in de slotfase vroegtijdig gaan douchen. In de allerlaatste minuut van het duel mochten de bezoekers zelfs nog een derde goal maken. Joel Zwarts kreeg de goal uiteindelijk op zijn naam. De ploeg uit Werkendam is klaar in de KNVB Beker en Advocaat mag nog steeds hopen op een prijs met ADO Den Haag.

HV & CV Quick - De Graafschap: 1-4

De Graafschap mocht dinsdagavond naar Den Haag voor een uitwedstrijd tegen HV & CV Quick. De ploeg uit Doetinchem was de favoriet en dat maakten de spelers ook volledig waar. Door doelpunten van Siem de Jong, Robin Schouten en Basar Onal werd het in de eerste helft al 1-3. Lennaert Massar deed voor Quick nog iets terug in het eerste bedrijf. In de tweede helft mocht Philp Brittijn nog een vierde maken voor De Graafschap, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.