Rashford en Antony helpen Manchester United langs League One-club Charlton

10-01-2023 22:58 Laatste update: 23:42
8

Manchester United heeft dinsdagavond met duidelijke cijfers gewonnen in de League Cup. De ploeg van manager Erik ten Hag zette met moeite Charlton Athletic opzij, ook al doet de uitslag van 3-0 dat niet vermoeden. Antony maakte op weergaloze wijze de openingstreffer en Marcus Rashford vormde het slotakkoord met zijn zesde en zevende goal op rij. Newcastle United bekert ook door na het verslaan van Leicester City.

Op het eigen Old Trafford kwam Ten Hag met een aantal wijzigingen voor het duel met Charlton Athletic. Zo was er een plaats voor oud spelers van Ajax Lisandro Martínez en Antony. Ook Tyrell Malacia mocht in de basiself beginnen. Kobbie Mainoo mocht zijn basisdebuut maken voor Manchester United en niet de nieuwe aanwinst Jack Butland, maar Tom Heaton stond onder de lat.

Manchester United was natuurlijk torenhoog favoriet en dat liet de ploeg ook zien vanaf het begin van de wedstrijd. De ploeg van Ten Hag viel op met veel balbezit, voornamelijk op de helft van de tegenstander. Het duurde dan ook niet lang voordat het doelpunt viel voor de thuisploeg. Antony kon met een schitterende uithaal de eerste goal van de wedstrijd binnen krullen.

In de tweede helft ging Manchester United op zoek naar de tweede goal, maar die wilde maar niet vallen. Charlton Athletic kwam er af en toe uit, maar de 1-0 voorsprong bood geen zekerheid voor Ten Hag en zijn manschappen. Uiteindelijk werd het toch nog 2-0. Debutant Fecundo Pellistri gaf de assist en wederom was het Marcus Rashford die af mocht ronden. In de blessuretijd mocht de Engelse aanvaller ook nog eens de 3-0 bijschrijven. Wederom wist de aanvaller dus zijn doelpunten mee te pikken en zorgt hij ervoor dat Manchester United doorgaat naar de halve finale van de League Cup.

Newcastle United - Leicester City: 2-0

Thuisploeg Newcastle United begon met Sven Botman in de basis aan het duel met Leicester City. De ploeg van trainer Eddie Howe begon wat stroefjes aan de wedstrijd, maar daarna lieten ze zien dat er maar één ploeg de overwinning verdiende. Met de uitblinkende linksback Dan Burn liet Newcastle United dan ook het beste van het spel zien tegen Leiceste City. De doelpunten kwamen alleen pas in de tweede helft. Burn bekroonde zijn goede wedstrijd met een doelpunt in minuut zestig en Joellinton verdubbelde twaalf minuten later de score. Door de overwinning gaat Newcastle United voor het eerst sinds 1976 naar de halve finale van de League Cup.