Parma en Buffon laten Inter wankelen: Milanezen met de schrik vrij in Coppa Italia

10-01-2023 23:44 Laatste update: 23:59
1

Internazionale heeft met pijn en moeite een blamage voorkomen in de achtste finales van de Coppa Italia. I Nerazzurri hadden een verlenging nodig tegen Serie B-club Parma, waar Gianluigi Buffon het doel verdedigde.

Parma, waar Jayden Oosterwolde ontbrak in de selectie, mocht lang dromen van een stunt. De vroeg ingevallen Stanko Juric liet Andre Onana na 38 minuten kansloos met een prachtige uithaal: 0-1. De Kameroense ex-Ajacied moest niet veel later voorkomen dat Adrian Benedyczak er zelfs 0-2 van maakte.

Ook Inter, met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis, kreeg aanvankelijk kansen, maar slaagde er in de tweede helft steeds minder in om gevaarlijk te worden. Pas in de 88e minuut viel de gelijkmaker van Lautaro Martínez. In de verlenging haalden de Milanezen opgelucht adem. Francesco Acerbi kopte raak, nadat Buffon een voorzet niet helemaal goed had verwerkt.

De legendarische Italiaanse doelman kwam voor het eerst sinds oktober in actie doordat een hamstringblessure hem lang aan de kant hield. In blessuretijd liet hij juist zien het keepen nog altijd niet verleerd te zijn. Op de valreep ging het dus echter toch mis voor Buffon en Parma. Inter bereikt zodoende de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi.