'Karsdorp kan door competitiegenoot verlost worden van situatie bij AS Roma'

'Karsdorp kan door competitiegenoot verlost worden van situatie bij AS Roma'

11-01-2023 06:43 Laatste update: 09:27
27

Rick Karsdorp kan zijn huidige club AS Roma inruilen voor competitiegenoot AC Monza. Dat meldt de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio. Het gaat hierbij om een transfer op huurbasis.

Een overstap binnen de Italiaanse competitie lijkt op dit moment het meest waarschijnlijke voor Karsdorp. AS Roma zou de Nederlander graag willen verkopen, aangezien hij niet voorkomt in de plannen van trainer José Mourinho. Naast Monza hebben ook Southampton en Bournemouth geïnformeerd in Karsdorp. Echter is er vanuit Engeland nog geen officieel bod op de vleugelverdediger binnen gekomen. De naam van Karsdorp viel ook nog bij Ajax, maar die interesse is niet meer concreet.

Karsdorp raakte uit de gratie bij AS Roma nadat hij een akkefietje kreeg met trainer Mourinho. De Portugees noemde de Nederlander na afloop van het duel met Sassuolo onder andere een verrader. Ook kwamen boze fans de Rotterdammer thuis opwachten en daardoor maakte hij de keuze om zonder toestemming naar Nederland te vertrekken. Inmiddels is Karsdorp wel weer aangesloten bij de selectie en speelt hij oefenwedstrijden, maar AS Roma zou hem maar wat graag deze winter willen lozen.