'Ajax zoekt nadrukkelijk naar linkerverdediger en stuurt delegatie naar Frankrijk'

'Ajax zoekt nadrukkelijk naar linkerverdediger en stuurt delegatie naar Frankrijk'

11-01-2023 14:29
81

Ajax heeft het vizier op de transfermarkt gericht op een linker centrale verdediger, meldt Voetbal International. De 23-jarige Olympique Marseille-speler Leonardo Balerdi geldt als een belangrijke kandidaat voor de vacature.

Door het vertrek van Daley Blind naar Bayern München en de langdurig geblesseerde Ahmetcan Kaplan heeft Alfred Schreuder linksachterin weinig opties tot zijn beschikking. Tegen NEC speelde Devyne Rensch links in het hart van de verdediging, terwijl verder alleen Calvin Bassey er van nature uit de voeten kan.

Balerdi staat 'nadrukkelijk' op de radar, klinkt het. Ajax had de Argentijn vijf jaar geleden, toen de verdediger nog bij Boca Júniors speelde, ook al op het oog. Via Borussia Dortmund kwam hij bij Marseille terecht en weet hij opnieuw de interesse van de Amsterdammers te wekken. L'OM speelt woensdagavond de competitiewedstrijd tegen Troyes en naar verluidt is een Ajax-delegatie bij dat duel aanwezig.

Eerder sluimerde al door dat Ajax een bod op Balerdi voorbereidt. Hij zou tussen de tien en vijftien miljoen euro moeten kosten.