Slot over mislopen Zerrouki: 'Ik verliet club die er financieel beter voor staat'

Slot over mislopen Zerrouki: 'Ik verliet club die er financieel beter voor staat'

11-01-2023 15:14
192

Arne Slot legt zich er bij neer dat Feyenoord zich niet zal versterken met Ramiz Zerrouki. De trainer kent de beperkingen van de Rotterdamse club op de transfermarkt.

FC Twente-directeur Jan Streuer gooide de deur dinsdag dicht voor een vertrek van Zerrouki in januari. Feyenoord staakt daarom de pogingen om de 24-jarige Algerijnse international naar De Kuip te halen.

"Het is niet mijn gewoonte om over een speler te praten die niet van ons is en ook niet naar ons toekomt", reageert Slot op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel met PEC Zwolle. "Maar het zou nu wel wat laf zijn om helemaal niets te zeggen. Omdat het zo breed is uitgemeten, zou het een beetje zinloos zijn om te ontkennen dat wij hem graag willen hebben. Als je een speler graag wil hebben en hij komt niet, dan is dat jammer."

Verrast is Slot desondanks niet. "Tegelijkertijd is dat de realiteit. Ik ben in niemand teleurgesteld binnen de club. Anderhalf jaar geleden toen ik besloot naar Feyenoord te gaan verliet ik een club die er financieel misschien wel veel beter voor staat", doelt hij op AZ.

"Ik heb de opdracht gekregen om het plezier bij de jongens terug te krijgen, ze leuk voetbal te laten spelen en spelers meer waard te laten worden, waardoor we ze kunnen verkopen. Dat doe ik met veel plezier en het is ook nog gelukt met een Conference League-finale, nu de laatste zestien van de Europa League en we doen het goed in de competitie. Maar dat betekent niet dat de financiële realiteit van deze club is veranderd."